Wie meer wil dan alleen een leuke tijd hebben met springen, doet een volledige workout op de trampoline. In dat geval kan je beter voor een fitness trampoline kiezen. Deze modellen hebben net iets meer te bieden zodat je er trainingen op kan doen. Dat betekent dus ook dat je op andere kenmerken moet letten wanneer je deze gaat kopen. Een goede reden om je daar dus eens extra in te verdiepen. Dat kan je doen door onze koopgids door te nemen. Wij hebben alles wat je moet weten voor je op een rij gezet. Ook vind je hier de 5 beste fitness trampolines om mee aan de slag te gaan tijdens je workouts. Zo bepaal jij direct welke fitness trampoline geschikt is.

Wil je het jezelf gemakkelijk maken om de beste fitness trampolines van dit moment te ontdekken? Wij hebben hier de top 5 voor je op een rij gezet. Heb jij een andere? Vertel ons er alles over!

Top 5 Beste Fitness Trampolines

zonovi-fitness-trampoline

Beste fitness trampoline 

Zonovi fitness trampoline
Diameter 106 cm
Max. belasting 250 kg

salta-fitness-trampoline

Beste jumping trampoline 

Salta Fitness trampoline
Diameter 128 cm
Max. belasting 110 kg

luxari-trampoline

Beste mini fitness trampoline 

Luxari Fitness Trampoline Pro
Diameter 105 cm
Max. belasting 150 kg

AJ-Sports Fitness Trampoline

Beste cardio trampoline 

AJ-Sports Fitness Trampoline
Diameter 105 cm
Max. belasting 120 kg

Tunturi Funhop Fitness Trampoline

Beste fitness trampoline met app

Tunturi Funhop Fitness Trampoline
Diameter 95 cm
Max. belasting 100 kg



De 5 Beste Trampolines voor Fitness uitgelicht:

1. Zonovi Fitness Trampoline

zonovi-fitness-trampoline

Beste fitness trampoline

De Zonovi Fitness Trampoline is het ideale model voor fitnessdoeleinden. Je kan al met trainingen van 10 minuten per dag heel veel bereiken. Dit staat volgens onderzoeken gelijk als een rondje hardlopen van een half uur. Je leert bovendien ook coördinatietechnieken en andere handige vaardigheden die van pas komen in het leven. Iedere dag 10 minuten aan het werk op deze trampoline voor binnen, kan dus al heel veel voordelen bieden.

De Zonovi Fitness Trampoline is klein van formaat, waardoor je deze gemakkelijk in huis plaatst. Het is ook fijn om te weten dat je deze gewoon zelf in elkaar kan zetten. Je krijgt er ook elastieken bij voor wat extra mogelijkheden. De trampoline is extra stevig zodat deze een hoge belasting aankan. Het is wel heel fijn om er stevig tegenaan te kunnen gaan. De trampoline is ook te voorzien van een veiligheidsnet. Mocht het een keer misgaan met de stabiliteit, dan word je dus opgevangen.

  • Gemakkelijk binnen op te bouwen
  • Handgrepen en elastieken voor extra oefeningen
  • Hoge belasting tot 250 kg

2. Salta Fitness trampoline

salta-fitness-trampoline

Beste jumping fitness trampoline

De Salta Fitness trampoline met handvat is de beste jumping fitness trampoline die je kan aanschaffen. Dit professionele model is er om je uithouding, coördinatie en stabiliteit te trainen. Je kan dan ook allerlei verschillende soorten oefeningen doen. Dit kan onder andere met de handgrepen die je erop monteert zodat je meer stabiliteit kan verzorgen. Dit handvat is ook nog eens in 5 verschillende standen te plaatsen, zodat je precies die oefening kan doen die jij wenst.

De Salta Fitness trampoline met handvat heeft een vering van oranje elastiek. Daardoor kan je goede sprongen maken, maar is de landing ook zacht. Het frame is zeer robuust en kan dus wel tegen een stootje. Dat maakt dat je gemakkelijk alle soorten oefeningen kan doen. Door het kleine formaat is deze trampoline binnen te gebruiken en kan je er gewoon iedere dag een leuke training op doen. Door de zeshoekige constructie kan je ook meer geavanceerde trainingen doen.

  • Handvat in 5 standen te zetten
  • Elastieken vering voor zachte landing
  • Maximaal aanbevolen gewicht 110 kg

3. Luxari Fitness Trampoline Pro

luxari-trampoline

Beste mini fitness trampoline

De Luxari Fitness Trampoline Pro is een goed model wanneer je professioneel aan de slag wilt, maar weinig ruimte beschikbaar hebt. Een mini trampoline voor volwassenen is het perfecte model om een intensieve workout te krijgen, zonder dat je daar heel veel voor nodig hebt. Deze heeft een diameter van 105 centimeter. Dit past dus gemakkelijk in de kamer. Met de beugel die als handvat dient erop, ben je nog altijd weinig ruimte kwijt. Omdat je deze tot 120 kg kan belasten is deze goed geschikt.

Het fijne aan werken met de Luxari Fitness Trampoline Pro is dat je zelfs in korte tijd al veel voor elkaar kan krijgen. Zelfs met een training van 5 minuten verbrand je al tientallen calorieën. Je kan echter ook lange trainingen van vele uren doen, zoals een echte professional. Het is bovendien zo dat je niet alleen verbrandt. Je maakt door veel springen bijvoorbeeld ook de spieren, pezen en botten sterker. Om die reden worden trampolineworkouts ook aangeraden voor ouderen. Ook voor die doelgroep is dit een heel aantrekkelijk model.

  • Trampoline van compact formaat
  • Extra grote beugel als handvat
  • Leverbaar in slechts 1 kleur

4. AJ-Sports Fitness Trampoline

AJ-Sports Fitness Trampoline

AJ-Sports Fitness Trampoline is een ideaal model om cardiotrainingen mee te doen. Je grijpt je vast aan het handvat voor stabiliteit en begint gewoon met springen. Door het springoppervlak met een diameter van 105 centimeter heb je genoeg ruimte om aan de slag te gaan. Het is bovendien zo dat je dit door het formaat ook gewoon binnen in een kamer kan doen. Zo ben je dus ook niet afhankelijk van de omstandigheden in de buitenlucht.

Een belangrijk voordeel van de AJ-Sports Fitness Trampoline is dat deze wat hoger belastbaar is dan veel andere modellen. Deze trampoline voor binnengebruik kan tot 120 kg aan. Bovendien is deze niet alleen geschikt voor cardio. Ook voor balanstraining is dit perfect. Daarnaast kan je ook verschillende krachtoefeningen doen, bijvoorbeeld door extra accessoires te gebruiken tijdens je trainingen. Daar is deze trampoline allemaal geschikt voor. Zowel voor beginners als gevorderden is dit een goede optie.

  • Hoge belastbaarheid tot 120 kg
  • Cardio, kracht en balans oefenen
  • Ook geschikt voor beginners

5. Tunturi Funhop Fitness Trampoline

Tunturi Funhop Fitness Trampoline

De Tunturi Funhop Fitness Trampoline is een kleine trampoline die gemakkelijk voor fitnessdoeleinden is in te zetten. Met een diameter van 95 centimeter is deze eigenlijk in elke ruimte in huis te plaatsen. De trampoline staat op poten, zodat je er zeker van bent dat je ruimte hebt voor je sprongen. Train er je uithoudingsvermogen mee, maar maak ook je spieren en botten een stuk sterker op deze manier. 

Wanneer je voor de Tunturi Funhop Fitness Trampoline kiest, dan krijg je er direct de juiste instructies om te trainen bij. Die zitten namelijk in de fitness app van dezelfde fabrikant. Zo kan je er dus ook zeker van zijn dat je met deze binnen trampoline de juiste workouts doet. Zo kan je meer verbranden en wordt je sneller sterker en fitter. Al kan je natuurlijk ook gewoon je eigen trainingen doen. Zowel voor beginners als gevorderden zijn er allerlei mogelijkheden.

  • Geleverd met gratis trainingsapp
  • Veiligheidsnet monteren is mogelijk
  • Relatief klein springoppervlak

Trainen met een fitness trampoline

Met een jumping fitness trampoline kan je trainen in huis op een gemakkelijke manier. Je hebt maar weinig nodig om goede workouts te krijgen. Met het springen zorg je in de eerste plaats voor goede cardio. Je krijgt meer uithoudingsvermogen en je verbrandt calorieën. Je kan er echter nog veel meer mee. Het is namelijk ook goed voor je pezen en botten om te springen. Daardoor zijn trampolinetrainingen niet alleen voor jongeren. Ook op hogere leeftijd kan je er veel voordeel van hebben. De meeste modellen komen met een handgreep. Dit verlaagt de drempel om ermee aan de slag te gaan om te trainen.

Een fitness trampoline in huis gebruiken

Een groot voordeel van de mini fitness trampoline is het formaat. Wanneer je deze aanschaft, dan ligt de diameter vaak tussen 90 en 120 centimeter, afhankelijk van het gekozen model. Ook is de constructie van het frame compact gehouden. Al deze kenmerken zorgen ervoor dat je weinig ruimte nodig hebt om de trampoline te plaatsen. Dat betekent dus dat je gewoon wat ruimte in een kamer in huis kan maken en je direct kan beginnen. Je hebt verder namelijk niets nodig om je workouts te doen. En gebruik je wel extra accessoires, dan kan je bijvoorbeeld ook stabiliteit en kracht trainen.

Zelf de trampoline opbouwen

Deze kleine trampolines die je gebruikt voor fitnessdoeleinden zijn gemakkelijk zelf op te bouwen. Doordat alle elementen van het frame gemakkelijk op elkaar aansluiten kan je dit zelf doen met behulp van de gebruiksaanwijzing. Je hebt hier ook geen technische kennis voor nodig. Wanneer je alles goed hebt opgebouwd, kan je vervolgens direct aan de slag. Omdat je er binnen op traint heb je ook geen last van bijvoorbeeld de wind, regen of een overvloed aan zonneschijn. Je kan altijd trainen wanneer dat jou uitkomt. 

Welk soort trainingen doe je?

Wanneer je met een fitness trampoline gaat werken, kan je allerlei soorten trainingen doen. Zo kan je bijvoorbeeld simpelweg 5 minuten springen. Daar kan je al tientallen calorieën mee verbranden. Wie echter meer wil, kan ook uitgebreidere oefeningen doen. Veel fabrikanten bieden ook accessoires zoals banden, elastieken of kleine gewichten aan. Daarmee kan je dan kracht- en balansoefeningen doen. In sommige gevallen krijg je er direct een gratis app vol met allerlei verschillende workouts bij. Die kan je dan volgen. Er zijn trainingen op alle niveaus, van de echte beginner tot en met de doorgewinterde professional. Zo kan je zorgen dat je altijd precies op jouw niveau aan de slag gaat.

Laat een reactie achter:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}