Ben je op zoek naar de beste inground trampoline? Wanneer je zowel voor veel veiligheid als voor een mooie look wilt gaan, dan is de trampoline die je ingraaft in de tuin natuurlijk de perfecte optie om voor te gaan. Door de kuil te graven en de platte trampoline eroverheen te leggen, heb je geen groot frame in je tuin staan en houd je nog ruimte over. Zonder dat dit ten koste gaat van de vele uren springplezier. Waar let je op als je een inground trampoline gaat kopen? In deze koopgids nemen we alles met je door. Je ontdekt ook welke 5 modellen wij het beste vinden na onderzoek. Zo kan je direct simpel een keuze maken.

Top 5 Beste Ingegraven Trampolines

BERG SPORTS Favorit InGround 330

Beste inground trampoline 

BERG SPORTS Favorit InGround 330
Diameter 330 cm
Max. belasting 500 kg

VirtuFit Premium Inground Trampoline

Inground trampoline met net

VirtuFit Premium Inground Trampoline
Diameter 330 cm
Max. belasting 150 kg

BERG SPORTS Ultim Favorit InGround 280

Vierkant ingegraven trampo

BERG SPORTS Ultim Favorit InGround 280
Diameter 280 cm
Max. belasting 350 kg

Salta Premium Ground

Ronde inground trampoline

Salta Premium Ground
Diameter 251 cm
Max. belasting 120 kg

EXIT Silhouette inground sports trampoline

Inground sport trampoline

EXIT Silhouette inground sports trampoline
Diameter 305 cm
Max. belasting 100 kg



De 5 Beste inground Trampolines uitgelicht:

1. BERG SPORTS Favorit InGround 330

BERG SPORTS Favorit InGround 330

Beste inground trampoline

De BERG SPORTS Favorit InGround 330 Grey is de beste inground trampoline die uit ons onderzoek naar voren is gekomen. Dit model biedt precies wat een inground trampoline moet bieden. Je kan deze gemakkelijk over een groot gat heen leggen en direct beginnen met springen en spelen. Met een diameter van 330 centimeter kan je er zeker van zijn dat het springdoek altijd groot genoeg is om vele uren aan plezier op te beleven met elkaar.

De BERG SPORTS Favorit InGround 330 Grey heeft ook nog eens een springdoek dat van speciale materialen gemaakt is. Daarnaast zitten er Solospring veren onder voor wat extra sprongkracht. Dankzij de ruime veiligheidsrand hoeft het ook geen probleem te zijn als je de balans tijdens het springen een keer verliest. Het is dan niet zo dat je direct in het gat waar de trampoline op ligt valt. Je wordt gewoon goed opgevangen en kan daarna lekker weer verder gaan met springen.

  • Gemakkelijk op de grond te plaatsen
  • Lekker grote afmeting van 330 cm
  • Springdoek is zeer ruim getest op sterkte

2. BERG SPORTS Ultim Favorit InGround 280

VirtuFit Premium Inground Trampoline

Ingegraven trampoline met net

De VirtuFit Premium Inground Trampoline met Veiligheidsnet is een goede keuze wanneer je zeker wilt zijn van een beetje extra veiligheid. Je hebt dan niet alleen de ruime veiligheidsrand die jou opvangt. Ook het net dat je om de trampoline spant zorgt ervoor dat je zonder vrees kan springen en spelen. Dit is vooral ook belangrijk voor de kinderen. Die kunnen dan lekker onbezorgd aan de slag. Het net is wel 2 meter hoog, dus daar blijf je zelfs tijdens het springen gemakkelijk binnen.

De VirtuFit Premium Inground Trampoline met Veiligheidsnet heeft natuurlijk meer te bieden. Dankzij het ruime, rechthoekige springoppervlak kan je er ook alle kanten mee op als het om trampolinespringen gaat. Lekker gek doen en de energie kwijt kunnen is een goede optie. Maar net zo gemakkelijk doe je er een echte training mee en werk je aan je lichamelijke gezondheid. Dit doe je dan lekker in het zonnetje in de tuin. Dankzij de sterke constructie kan deze trampoline alles goed aan.

  • Voorzien van een veiligheidsnet van 2 meter
  • Zeer stevige constructie van het frame
  • Voor kinderen en volwassenen

3. BERG SPORTS Ultim Favorit InGround 280

BERG SPORTS Ultim Favorit InGround 280

Vierkante inground trampoline

De BERG SPORTS Ultim Favorit InGround 280 Black is de beste trampoline voor in de grond. Een model dat je goed kan ingraven en dan ook nog eens die fijne vierkante vorm heeft, heeft natuurlijk alles wat jij zoekt. Je wilt namelijk vooral veel ruimte om lekker te springen. Maar je wilt dan weer niet dat dit heel veel opzichtige ruimte in de tuin inneemt. Door voor dit model van BERG te kiezen, kan je er zeker van zijn dat je alles krijgt wat je zoekt. Bovendien biedt deze trampoline ook hele andere voordelen.

Zo is de BERG SPORTS Ultim Favorit InGround 280 Black bijvoorbeeld extra sterk. De materialen die door deze fabrikant worden gebruikt, zijn er erop uitgezocht om lekker duurzaam te zijn en lang mee te gaan. Daarnaast is het zo dat het frame van een speciale coating is voorzien. Onder het springdoek zitten de solospring veren. Deze dragen eraan bij dat je nog net wat gemakkelijker kan springen en je dus veel meer plezier uit je trampolinesessies haalt. Het is dus niet alleen maar leuk voor kinderen. Je kan er ook een volwassen training op doen.

  • Springoppervlak in de vorm van een vierkant
  • Voorzien van Solospring veren
  • Veiligheidsnet niet standaard bij aankoop

4. Salta Premium Ground

Salta Premium Ground

De Salta Premium Ground is het soort ingraaftrampoline dat zo opgaat in je tuin. Dat komt onder andere ook doordat de fabrikant ervoor gekozen heeft om groen als kleur te gebruiken. Daardoor past het beter bij de verdere uitstraling van jouw tuin. Wanneer je dus liever geen opzichtige trampoline in de achtertuin wilt hebben staan, dan gaaf je gewoon een gat waar je dit model in kan laten zakken. Het voordeel is dan ook nog is dat deze alles biedt wat een trampoline moet bieden.

Het is bovendien ook zo dat de Salta Premium Ground voorzien is van allerlei interessante innovaties. Zo is er bijvoorbeeld een slim ventilatiesysteem dat de luchtcirculatie onder de trampoline verzorgt. Ook kan je rekenen op allerlei premium extra’s. Denk dan aan bijvoorbeeld een veiligheidsnet of een afdekhoes. Zo zorg je voor meer veiligheid, maar blijft ook de kwaliteit van de trampoline op de lange termijn gewoon gewaarborgd. Dat is dus ook een goede reden om ervoor te kiezen.

  • Slim ventilatiesysteem onder de trampoline
  • Veel extra opties vekrijgbaar
  • Niet de grootste trampoline voor in de tuin

5. EXIT Silhouette inground sports trampoline

Plum Stardust Trampoline

De EXIT Silhouette inground sports trampoline is een trampoline in de grond die je kiest wanneer het springen serieus wordt. Deze trampoline is bijvoorbeeld niet geschikt voor jonge kinderen. Aangeraden wordt om er pas gebruik van te maken vanaf 14 jaar. De mooie ronde vorm is niet alleen praktisch bij het ingraven, het zorgt ook voor meer springplezier. Daarnaast ziet deze trampoline er over het geheel gewoon mooi en strak uit door het design en de gekozen kleuren waar EXIT voor is gegaan.

De EXIT Silhouette inground sports trampoline vooral geschikt voor de wat grotere kinderen die het springen ook serieus nemen en er een sport in zien. Door de wat grotere diameter is het ook mogelijk om bijvoorbeeld met twee personen tegelijk erop te springen. Pas echter wel op, het draaggewicht van het springdoek ligt op ongeveer 100 kg. Ga dus ook niet met te veel mensen tegelijk erop, want dat kan deze trampoline dan weer niet goed aan. Ook al heeft het een stevig en gepoedercoat frame.

  • Geschikt voor sportieve springers
  • Stevig frame met poedercoating
  • Niet geschikt voor jonge kinderen

Wat is een inground trampoline?

Een inground trampoline is een model dat je in de grond laat zakken. Daarvoor graaf je eerst een gat in de tuin. Sommige modellen zakken er helemaal in. Andere modellen leg je er net boven. Doordat je boven het gat springt, is er voldoende ruimte voor het springdoek om mee te veren met de sprongen. Op die manier kan je gewoon trampolinespringen, maar heb je geen grote stellage in de vorm van een hoog frame nodig. Daardoor neemt het bijvoorbeeld ook wat minder ruimte in, in de tuin. Dit kan een groot voordeel zijn wanneer je ruimte beperkt is. 

Is een inground trampoline leuk voor kinderen?

De meeste gezinnen kiezen voor een trampoline in de tuin om de kinderen veel speelplezier te kunnen bieden. Het is dan ook fijn om te weten dat dit met een inground trampoline ook goed mogelijk is. Deze modellen bieden namelijk alles wat trampolines op poten ook bieden. Daarmee garandeer je dus ook eindeloos springplezier. Dat is vooral fijn in de lente en de zomer wanneer het aantrekkelijke weer iedereen naar buiten lokt. Je weet dan zeker dat de kinderen ook als een magneet naar de trampoline worden getrokken om lekker te spelen.

Is een inground trampoline veilig?

Een goede inbouw trampoline biedt de nodige voordelen als het gaat om de veiligheid. Zo is deze gelijk aan de grond. Bij trampolines op poten is er het gevaar dat je gelijk tientallen centimeters naar beneden valt als je de balans verliest en er geen veiligheidsnet is. Bij deze modellen kom je dan gewoon direct op de grond terecht. Bovendien zijn de veiligheidselementen zoals een veiligheidsnet en -rand ook gewoon aanwezig op de meeste modellen. Daardoor kan je het dus nog veiliger maken. 

Past een inground trampoline in elke tuin?

Wanneer je kiest voor een inground trampoline, dan is het vaak zo dat het om een wat groter model gaat. Het is dan ook zo dat de trampolines in de grond vaak wat beter geschikt zijn voor de grotere tuinen. Je kan deze zowel in de voor- als de achtertuin plaatsen. Al heeft de achtertuin vaak wel de voorkeur. Het is dus vooral aantrekkelijk om de grote achtertuin compleet te maken met een mooie trampoline die je gemakkelijk ingraaft om hem zo volledig te integreren.

Laat een reactie achter:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}