Een van de meest populaire afmetingen bij het kopen van een trampoline is die van 244 centimeter. Er is een ruim aanbod van trampolines 244 cm en daarom kan het lastig zijn om de juiste optie er tussenuit te pikken. Hieronder hebben we 3 trampolines uitgelicht die veilig, betrouwbaar en populair zijn. We hebben de opties gerangschikt over de 'beste trampoline uit de test', de goedkoopste optie en de beste prijs/kwaliteit. Kies je voor een trampoline van 244 centimeter, dan zijn onderstaande opties een uitstekende keuze:

VirtuFit Premium Rechthoekige Trampoline

VirtuFit Premium Rechthoekige Trampoline 244

Senz Sports - Trampoline

Senz Sports Trampoline 244 

EXIT Silhouette


EXIT Silhouette Trampoline 244

Hoe hebben we deze 3 opties gekozen?

Bij het zoeken naar de beste trampoline van 244 cm hebben we verschillende modellen uitgebreid getest. Hierbij hebben we specifiek gelet op belangrijke criteria zoals veiligheid, springkwaliteit, duurzaamheid en prijs. Veiligheid stond natuurlijk voorop, aangezien het belangrijk is dat zowel kinderen als volwassenen veilig kunnen springen.


Daarnaast hebben we gekeken naar de kwaliteit van de springmat en de vering, om te bepalen welke trampoline de beste springervaring biedt. Duurzaamheid was een ander aspect; een goede trampoline moet immers jarenlang meegaan zonder aan kwaliteit te verliezen. De prijs speelde uiteraard ook een rol, want we willen waar voor ons geld.


Naast onze eigen bevindingen hebben we de ervaringen van andere gebruikers en de adviezen van experts meegenomen in onze beoordeling. Uit deze uitgebreide test kwamen 3 trampolines als beste naar voren.


Voor welke tuinen zijn deze trampolines geschikt?

Een trampoline van 244 centimeter is ideaal voor middelgrote tot kleinere tuinen. Dit formaat trampoline biedt voldoende springruimte voor kinderen en jonge tieners, terwijl het niet te veel plaats inneemt in de tuin. Het is een goede keuze voor gezinnen die een trampoline in de tuin willen, maar niet de ruimte hebben voor een groot model.


Voor tuinen met beperkte ruimte is het belangrijk om rekening te houden met voldoende vrije ruimte rondom de trampoline voor veiligheid. Dit formaat past vaak goed in een hoek van de tuin of in een open gedeelte, zonder dat het de hele tuin domineert. Daarnaast is een trampoline van 244 cm meestal gemakkelijk te verplaatsen, wat handig is voor mensen die hun tuin layout willen veranderen.


Trampoline 244 kopen: waar moet ik op letten?

Een trampoline van 244 cm is een populaire keuze voor gezinnen met kinderen. Dit formaat biedt voldoende ruimte om lekker te springen, zonder dat het te veel ruimte inneemt in de tuin. Maar waar moet je precies op letten bij de aanschaf van zo’n trampoline? Om de juiste keuze te maken, is het belangrijk om verschillende punten in overweging te nemen, zoals veiligheid, kwaliteit en prijs. Hieronder bespreken we de 5 belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kopen van een trampoline van 244 cm, zodat je een veilige en duurzame trampoline kiest waar je jaren plezier van hebt.

1. Veiligheid en keurmerken

Bij het kopen van een trampoline is veiligheid altijd de hoogste prioriteit. Controleer of de trampoline voorzien is van een veiligheidsnet om te voorkomen dat kinderen tijdens het springen van de trampoline vallen. Ook zijn trampolines met een stevig frame en goede vering belangrijk voor de stabiliteit. Kijk daarnaast of de trampoline beschikt over een keurmerk, zoals het TÜV-keurmerk, wat aangeeft dat het product voldoet aan strenge veiligheidseisen. Vergeet niet om te letten op beschermende randen rondom de springmat, zodat de veren goed bedekt zijn.

2. Maximale belasting

Een trampoline moet sterk genoeg zijn om het gewicht van de springers te dragen. Check daarom altijd wat het maximale draagvermogen is van de trampoline. Voor een trampoline van 244 cm ligt het gewichtslimiet meestal tussen de 100 en 120 kg. Dit is voldoende voor kinderen, maar als volwassenen ook willen springen, kies dan voor een model met een hoger draagvermogen. Een trampoline die te veel gewicht moet dragen, kan sneller slijten of zelfs gevaarlijke situaties veroorzaken. Let daarom goed op de maximale belasting voordat je een trampoline aanschaft.

3. Kwaliteit van de springmat en veren

De springmat en de veren bepalen voor een groot deel de springkwaliteit van de trampoline. Kies voor een trampoline met een stevige, slijtvaste springmat die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. De veren moeten sterk en goed beschermd zijn met een randkussen, zodat niemand er per ongeluk tussen kan komen. Hoe meer veren de trampoline heeft, hoe beter de sprongen vaak zijn. Let ook op het materiaal van de veren; roestvrij staal is een goede keuze omdat dit duurzaam en weerbestendig is, wat de levensduur van je trampoline verlengt.

4. Bescherming tegen weersinvloeden

Een trampoline staat het hele jaar door buiten, dus is het belangrijk dat deze goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Kies voor een model dat gemaakt is van weerbestendige materialen, zoals een roestvrij stalen frame en een UV-bestendige springmat. Daarnaast is het verstandig om een afdekhoes te gebruiken om de trampoline te beschermen tegen regen en vuil. Hiermee verleng je de levensduur van de trampoline en blijft deze langer in goede staat. Denk er ook aan om de trampoline in de winter te demonteren of goed af te dekken, zodat vorst geen schade veroorzaakt.

5. Prijs-kwaliteitverhouding

De prijs van een trampoline kan sterk variëren, afhankelijk van het merk, de kwaliteit en extra functies zoals een veiligheidsnet of afdekhoes. Het is verleidelijk om voor de goedkoopste optie te kiezen, maar let op dat je niet inlevert op kwaliteit en veiligheid. Goedkopere trampolines hebben vaak minder stevige materialen en kunnen sneller slijten. Investeer liever iets meer in een trampoline van goede kwaliteit die langer meegaat en waar je meer veiligheid mee koopt. Vergelijk verschillende modellen en lees reviews van andere gebruikers om een weloverwogen keuze te maken.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ruimte heb ik nodig rondom een trampoline van 244 cm?

Het is aan te raden om minimaal 1,5 meter vrije ruimte rondom de trampoline te houden voor de veiligheid. Een trampoline 244 centimeter is geschikt voor kleinere en middelgrote tuinen. 

Wat is het maximaal aanbevolen gewicht voor een trampoline van 244 cm?

Dit varieert per model, maar meestal ligt het gewichtslimiet tussen de 100 en 150 kg.

Hoe vaak moet ik de trampoline controleren op slijtage?

Het is aan te raden om de trampoline elke paar maanden te controleren, vooral na intensief gebruik of slechte weersomstandigheden.

Laat een reactie achter:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}